Ingrediënten:
- 1 kg vastkokende, nieuwe aardappelen
- 3 eieren
- 4 knoflookteentjes
- 1 ui
- 50 gr gekookte ham (plakjes)
- 1 eetlepel olie
- 3 zure augurken
- 100 ml bouillon
- 1 eetlepel vocht van de augurken
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 500 gr mayonaise
- zout
- peper
Dag ervoor
Aardappelen wassen en 20-25 minuten ongeschild laten koken. Afgieten, en goed laten uitlekken. Met huishoudfolie afdekken en een nacht in de koelkast laten staan.
Bereidingswijze
Laat de eieren ruim 8 minuten koken. Daarna schrikken, pellen en in stukken snijden. Ui en knoflookteentjes schillen en, net zoals de ham, in stukken snijden. Augurken goed laten uitlekken en ook in stukken snijden. De aardappelen van de dag ervoor schillen en in ca. 5 mm dikke plakjes snijden.
Verhit nu olie in een pan. Uien- en hamstukken fruiten en de knoflook toevoegen. Met bouillon blussen en de mosterd toevoegen. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Mayonaise in een schaal doen en met de afgekoelde saus, augurken, eieren, aardappelen en vocht van de augurken vermengen. Breng tot slot alles met zout en peper op smaak en laat de salade nog 30 minuten afgedekt staan.
Smakelijk eten!