
© Renaters – Fotolia.com
Haal de smaak van kerstmis alvast in huis en bak zelf Duitse kerstkoekjes. Dit recept is heel gemakkelijk en door de toevoeging van extra ingrediënten kun je eindeloos variëren. Ingrediënten:
- 500 gr meel
- 250 gr suiker
- 250 gr boter of margarine
- 2 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- rasp van 1 onbehandelde citroenschil
Toebereiding:Oven voorverwarmen op ca. 175°C.Alle ingrediënten in een kom goed kneden. Van het deeg een rol maken (doorsnede ca. 5 cm) en in ca. 1 cm dikke plakken snijden. Op een bakblik leggen (beleggen met bakpapier of invetten met boter) en in de oven in ca. 15 – 20 minuten bakken.Tip 1: roer wat nutella door het deeg.Tip 2: roer wat gemalen hazelnoten of amandelen door het deeg.(gevonden op Chefkock.de / Timmy 1998)